Dýňáky

5. října 2017 v 21:25 | K. |  Jídlo
Původní recept pocházel ze stránky kucharkaprodceru.cz, upravila jsem ho jen minimálně (má lepší barvy díky kurkumě a pórku a o vajíčko míň - nahrazeno lenem).. :-)

500 g dýně hokaido, nastrouhat
200 g brambor (salátové, prostě tvrdší), nastrouhat
1 malý pórek, na kolečka
česnek dle chuti (4-6 stroužků?), namačkat
3 vejce
100 g polohrubé mouky (namíchala jsem s kukuřičnou)
miska lněných semínek, namočit a použít i se slizem
sůl, pepř, chilli, kurkuma

Všechno promíchat a bezprostředně začít smažit na troše oleje. Příště budu zkoušet péct v troubě, snad bude držet pohromadě.

Snědené byly hned, snad ještě lepší než bramboráky samotné.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama