Bábovka banán/datle

15. března 2017 v 14:26 | Kristýna |  Jídlo
Hledáte recept na rychlou bábovku? Já hledala využití pro zbytek datlí. Fungují báječně jako sladidlo a zároveň jako pojidlo. Přidáme ještě banán a v klidu se obejdeme bez vajíček. Celý recept je tudíž veganský. Nejrychlejší je, pokud máte chytrý mixér na smoothies. Ten vám všechno potřebné rozmixuje krásně na kaši, tudíž se to líp zapracuje.





Suroviny:
asi deset datlí
dva banány
káva (uvaříme si třeba naši oblíbenou)
hrnek a půl polohrubé mouky
prášek do pečiva
řepkový olej
kokos
sůl

Postup:
1. Uvaříme si kávu (a klidně začneme popíjet). V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, nemusíte dát celý balíček, prostě použijte co máte třeba od minula. Osolíme.
2. Budeme mixovat. Datle s trochou vody, aby vznikl sladký sirup. Banány s kávou, aby vzniklo další pojidlo. Nemusíme pak přidávat žádná vajíčka a podobně.
3. Přidáme obě vzniklé kaše k sypké směsi a usilovně mícháme. Přidáme trochu oleje.
4. Formu na bábovku si lehce vymázneme olejem a vysypeme kokosem. Nezdráháme se vysypat přebytečný kokos do těsta a zapracovat ho tam.
5. Troubu si dáme rozehřát na cca 200°C. Těsto nacpeme do formy (není úplně tekuté, ale neprotestuje příliš). Bábovka se peče něco přes půl hodiny, nejlepší je ale pořád ji otravovat a šťourat do ní špejlí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama